Slik får du råd til fotballtur

Nordmenn har i flere tiår hatt et helt spesielt forhold til engelsk fotball. Det startet da Norsk Tipping ble grunnlagt og vi fikk tippekupongen som lot oss spille på utfallet av kamper på balløya. Resultatene fikk vi ikke før flere dager senere når avisen kom på mandag, men det stoppet oss ikke fra å forelske oss i engelsk fotball og spill på odds. Kjærlighetsforholdet ble bare sterkere da vi fikk NRK og tippekampen inn i de tusen hjem. Hver lørdag samlet man seg foran tv’en for å se sine store helter måle krefter på gressmatten i et land de færreste av oss noen gang hadde besøkt.

Det er ganske så spesielt å tenke over hvordan våre forfedre hadde det før i tiden. Tippekupongen var den eneste muligheten de hadde for å spille på kampene og de kunne bare spille på hjemme, borte eller uavgjort. Her var det med andre ord ingen mulighet for å tippe nestemann til å score, hvor mange cornere det ble i løpet av kampen, eller hvem som til slutt kom til å vinne ligaen. De hadde ikke farge-tv engang! Selv om det hele høres utrolig kjedelig ut om man setter det opp mot dagens tilbud, satte det ingen demper på gleden over engelsk fotball.

Vårt lengste kjærlighetsforhold

Ettersom utviklingen gikk sin gang, fikk vi farge-tv, Norsk Tipping lanserte flere spill og vi begynte å valfarte til England hver helg takket være rimeligere flybilletter og bedre økonomi. Siden kom nettcasinoer og vi fikk muligheten til å spille på alle tenkelige kombinasjoner. I dag kan vi til og med spille Live i løpet av kampen. Det er ganske så utrolig å se tilbake på hvordan utviklingen har vært de siste 40 årene, samtidig som man må innse at for mange av oss er engelsk fotball vårt lengste forhold noen gang.

Har man først valgt seg et lag, så blir man å støtte det laget så lenge man lever. Slik er reglene, og man må stå ved dem uansett hvor grusomt de spiller til tider. Fotball er kjærlighet, og gammel kjærlighet ruster som kjent aldri.

Ta turen over dammen

Vi har alle visse drømmer vi håper å en dag oppfylle. Det kan være seg å besøke bestemte land verden rundt, kjøpe drømmebilen, gifte oss med vår beste venn eller oppleve laget vårt på deres egen hjemmebane. For mange står drømmen om å se laget sitt slå rivalen på eget gress aller høyest. Det er ikke alltid lett å skulle forklare dette for sin bedre halvdel, og for mange blir det med drømmen. Selv om det i dag er relativt rimelig å fly fra Norge til England, kan det koste mange tusen kroner før man er i mål med fly, overnatting, mat, øl og ikke minst kampbilletter. Billetter til kamper i Premier League er ikke lett å få tak i, og de koster ofte mange tusen kroner. Dermed kan en enkel fotballtur over dammen raskt koste et sted mellom 10,000 og 20,000 kroner. Mye penger, selv i Norge.

Om du også drømmer om å se laget ditt spille live, er det et par måter du kan spe på bankkontoen slik at du kan forsvare å bruke så mye penger på fotball. Du kan selvsagt gjøre som mange andre og spille på odds og sette av alle gevinster til nettopp fotballtur, men dette tar ofte lang tid, og hvem har vel tid til det. Du bør heller dele opp gambling-budsjettet ditt slik at du beholder en del til spill på odds og bruker resten på spilleautomater på nett. Disse herlige automatene kan se deg vinne enorme summer på hvert spinn og mens du oppfyller drømmen, sender du din kjære på spa-weekend med en venninne slik at du, med god samvittighet, kan leve ut drømmen og suge til deg alt av atmosfære og spenning som er fotball i England.